Top Bar

Гісторыя кампаніі

Магілёўская фабрыка марожанага, як самастойная структура, якая мае статус юрыдычнай асобы, працуе з 1991 года, маючы дзяржаўную форму ўласнасці. З 1957 года па 1980 году на гэтых плошчах размяшчаўся гарадскі малочны завод, а на працягу наступных 10-ці гадоў існаваў цэх па вытворчасці марожанага Магілёўскага малочнага камбіната.

Загадам №110 ад 30 чэрвеня 1995 года Магілёўскага абласнога камітэта па кіраванні дзяржаўнай маёмасцю і прыватызацыі фабрыка марожанага ператворана ў Адкрытае акцыянернае таварыства «Магілёўская фабрыка марожанага». За амаль 25-гадовую гісторыю развіцця прадпрыемства прайшло шмат розных этапаў, але перыяд знаходжання на пасадзе дырэктара Таццяны Аляксандраўны Бандарчук пачынаючы з 2006 года стаў для прадпрыемства ў поўным сэнсе пераломным.

Асноўным відам прадукцыі, што выпрацоўваецца прадпрыемствам – марозіва. Вытворчая магутнасць складае 5,7 т/зм марожанага. У 1996 годзе ўведзены ў дзеянне ўчастак па вытворчасці маянэзу магутнасцю 800 кг у змену. У 2007 годзе ў мэтах пашырэння асартыменту марожанага і павышэння яго якасных характарыстык ўведзены ў дзеянне: участак па выпрацоўцы сыркоў глазураваных на палачцы ў выглядзе эскімо, новая тэхналагічная экструзійнага-закалочная лінія па вытворчасці марожанага.

З 2007 выпускаецца прадукт, які не мае аналагаў сярод прадукцыі беларускіх вытворцаў, сырок глазураваны “Творожко-морожко”.

На прадпрыемстве распрацаваны, сертыфікаваны і паспяхова дзейнічаюць:

  • сістэма мэнэджменту якасці (СМЯ) у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 9001-2009.
  • сістэма кіравання навакольнага асяроддзя (СУОС) у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 14001-2005.
  • сістэма кіравання аховай працы (СУОТ) у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ 18001-2009.
  • сістэма мэнэджменту бяспекі харчовых прадуктаў у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 22000-2006

У 2010 годзе ўведзены ў дзеянне новы склад сыравіны і матэрыялаў, які забяспечвае неабходныя зададзеныя параметры мікраклімату, у аддзяленні падрыхтоўкі сумесі, праведзена поўная замена абсталявання з устаноўкай аўтаматычнай мыйнай СIP-станцыяй, што дазволіла значна зменшыць долю ручной працы працэсу варэння сумесі для марожанага, удасканальваць тэхналагічны працэс і палепшыць санітарна-гігіенічныя ўмовы вытворчасці.

У 2011 годзе дэмантаваныя дзве старыя лініі М6-ОЛВ3 РОЛЛО-27 і лінія РОЛЛО-27. Замест іх закуплены і ўстаноўлены шматфункцыянальныя лініі па вытворчасці марожанага «TECHNOSTICK 3000» і «IGLO-LINE-9000». Лінія «TECHNOSTICK 3000», прызначаная для вытворчасці марожанага фруктовы лёд і сыркоў глазураваных на палачцы «Творожко-морожко», а таксама некаторых відаў марожанага з сухім вобмешкай. На лініі «IGLO-LINE-9000» вырабляюць фасоўку марожанага ў вафельных і полистирольных стаканчыках, эскімо, брыкетах і ў вафельных ражках.

У 2013 годзе прадпрыемства атрымала званне Лаўрэата аднаго з самых прэстыжных конкурсаў у Рэспубліцы – Прэмія Урада Рэспублікі Беларусь за дасягненні ў галіне якасці. Гэтая ўзнагарода забяспечвае арганізацыі рэпутацыяй надзейнага вытворцы высакаякаснай прадукцыі і спрыяе пашырэнню рынкаў збыту, адкрывае новыя дзелавыя магчымасці.

У маі 2014 года адбылося адкрыццё новай вытворчасці па італьянскай тэхналогіі замарожаных паўфабрыкатаў з цеста пад ГМ “Деликатесто”. На сённяшні дзень асартымент выпускаемай прадукцыі пад ГМ “Деликатесто” налічвае больш за 20 найменняў: цеста дражджавое, бездражджавое, круасаны, слойкі з рознымі начынкамі, асновы для піцы, піца.